Prezentare

Plan de invatamant CEP 2018-2020

Plan de invatamant CRP 2018-2021

Plan de invatamant CRP-IFR 2018-2021

Plan de invatamant MCRP 2018-2020

 

Departamentul de Comunicare si Relatii Publice (DCRP) a devenit in 1993 prima structura academica specializata, in cadrul Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti. Structura urmeaza modelul celor mai prestigioase departamente
similare ale universitatilor din Statele Unite ale Americii si din Uniunea Europeana.

Specializarea Comunicare si Relatii Publice se finalizeaza cu titlul de licentiat dupa trei ani de studiu, cu posibilitatea aprofundarii cunostintelor la programele de masterat. Cursurile departamentului se axeaza pe pregatirea profesionala specifica domeniilor de relatii publice, sociologie, psihologie si management; Pregatirea generala (cursuri IT, limbi straine, istoria mentalitatilor, antropologia comunicarii). Atat studiile de licenta, cat si cele de masterat au obtinut acreditare nationala din partea Agentiei Romane Pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Departamentul are ca obiective pe termen lung dezvoltarea cercetarii si consolidarea activitatii in domeniu si consolidarea activitatii stiintifice, precum si dezvoltarea invatamântului postuniversitar in domeniile relatiilor publice si publicitatii. Politica academica a departamentului include, printre altele, specializarea studentilor prin stagii de practica in cadrul altor sectii din universitate. in acest sens, un foarte mare numar de burse au fost acordate celor mai buni studenti.

Incepand cu anul universitar 2011-2012, Departamentul de Comunicare si Relatii Publice a fuzionat cu Departamentul de Stiintele Informarii si Documentarii, intr-o structura departamentala largita, cu denumirea actuala “Departamentul de Stiinte ale Comunicarii“.