Conferinta “Arhivele memoriei”

Departamentul de Științe ale Comunicării și Centrul de Cercetări Interdisciplinare în Științele Comunicării și Relații Publice vă invită miercuri, 1 martie 2017, ora 18,00 (Sala Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru, în Facultatea de Litere, str. Edgar Quinet, nr. 5-7, etaj 1), la o nouă conferință departamentală. Invitații noștri de această dată sunt doi istorici de la Chișinău (conferențiari în cadrul Institutului ProMemoria al Universității de Stat din Moldova și, respectiv, în cadrul Institutului de Istorie al Academiei de Științe din Moldova).

Ludmila D. Cojocaru și Virgiliu Bîrlădeanu ne vor prezenta un proiect de istorie orală (“Recuperarea și valorificarea științifică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist din RSS Moldovenească”), precum și o serie de volume (“Arhivele memoriei”) rezultate în urma investigațiilor de teren.

Și pentru că un subiect atât de grav va fi discutat în prima zi de martie, vom încerca să țesem cu sens împletirea de alb-roșu (viață-moarte) a întâlnirii din seara de Mărțișor și să așezăm un strop de senin în discuțiile construite în jurul istoriilor despre trădări, deportări, suferințe.